“Drie dubbele wijkwaarde”.

De gemeente Arnhem geeft sinds een jaar ruim baan aan wijken en wijkbewoners.  Dit gebeurt onder het motto: ‘Van wijken weten’. Arnhem kent tegenwoordig een tiental teams Leefomgeving die contact zoeken met de wijkbewoners.  In overleg met de burgers wordt bepaald waaraan behoeft is. Het bewonersnetwerk Klarenbeek Arnhem (BNK Arnhem) heeft daarop ingespeeld en sinds januari 2018 zijn wij volwaardig gesprekspartner van de gemeente Arnhem en in het bijzonder van ‘ons’ Team Leefomgeving Noord-Oost.

Tijdens een bijeenkomst in Openluchtzwembad Klarenbeek overhandigde Tiny Wouters (team Leefomgeving) aan voorzitter Wim Teeuwisse (bewonersnetwerk BNK) een exemplaar van het boek: “Van Wijken Weten – Verhalen”.  In het boek wordt toegelicht dat de waarde van een wijk driedubbel groter wordt als de betrokkenheid van de burgers vergroot. Een aansporing voor het Bewonersnetwerk Klarenbeek Arnhem tot intensief contact met enerzijds de gemeente maar anders en vooral met de burgers in onze buurt.

 

Bij de foto: Wim Teeuwisse (Voorzitter BNK Arnhem) ontvangt uit handen van Tiny Wouters (Team Leefomgeving Arnhem Noord-Oost), het Boek “Van Wijken Weten – Verhalen”