Arnhem doet, net als onder andere Gouda, Maastricht, Leiden en Utrecht, op zaterdag 9 oktober mee aan het Nationale Boomspiegelfeest. Het doel van deze dag: samen van Arnhem een groenere, mooiere stad maken.

Doe mee!
Het Boomspiegelfeest is een initiatief van Guerrilla Gardeners in samenwerking met Operatie Steenbreek. In Arnhem zijn genoeg boomspiegels te vinden om op te fleuren. Een groene boomspiegel ziet er mooi uit en trekt insecten als bijen en vlinders aan. Het onderhouden van de boomtuintjes is bovendien gezellig en goed voor contacten in de buurt.

Groen Arnhem en Arnhem Klimaatbestendig brengen het Boomspiegelfeest onder de aandacht van bewoners en wijkinitiatieven, om van deze dag een gezamenlijk succes te maken. Wil je meedoen met jouw wijk? Organiseer dan met buurtgenoten op 9 oktober een gezamenlijke plantdag!

Subsidie
Als je samen met je buren een activiteit wilt gaan organiseren op 9 oktober en daarvoor financiële ondersteuning nodig hebt, kun je hiervoor een aanvraag indienen bij de Subsidieregeling Burgerkracht

Een boomspiegel adopteren
Een boomspiegel kun je niet zomaar aanplanten. Op de websitepagina Groene Buurt vind je hoe je een boomspiegel kunt adopteren. Is de gemeente akkoord met de adoptie? Op de website van Arnhem Klimaatbestendig vind je meer informatie over geschikte planten en plantcombinaties voor in de boomspiegel.

Tegels wippen
Is er naast de boomspiegel verharding die geen nut heeft? Bijvoorbeeld een brede stoep of verharding zonder functie? Dan kun je bij de adoptieaanvraag vragen of de gemeente de boomspiegel wil vergroten. Dit komt de gezondheid van de boom ten goede, het zorgt ervoor dat overtollig regenwater beter wegloopt én er is meer ruimte voor groen. En bovendien help je Arnhem zo om het NK Tegelwippen 2021 te winnen! Tegels gewipt? Upload dan vóór 1 oktober een voor- en na foto van de gewipte tegels via deze website.

Gratis planten
Tegen inlevering van tegels zijn tot 1 oktober gratis planten te verkrijgen bij de boerderijwinkels van Stadsboerderij de Korenmaat en Stadsboerderij Presikhaaf. Lees hier de voorwaarden.

Promotiemateriaal
Wil je gebruik maken van het algemene promotiemateriaal van het Nationale Boomspiegelfeest, neem dan contact op met Sanne Blok, coördinator van Groen Arnhem.

We hopen natuurlijk op een geweldig geslaagde Nationale Boomfeestdag op 9 oktober in Arnhem! Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Sanne Blok, coördinator Groen Arnhem, via info@groenarnhem.nl

Ik hoop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Anders zijn Anne of ik bereikbaar voor aanvullende vragen of opmerkingen hierover.

Hartelijke groet,

Sanne Blok
Coördinator Groen Arnhem

Zie ook: