Samen met de gemeenten Rheden, Rozendaal, Brummen en Renkum heeft Arnhem het initiatief genomen om 9 belevingsobjecten te ontwikkelen voor de Veluwezoom. Met deze objecten zet Arnhem minder bekende verhalen en bijzondere locaties in het spotlicht. De objecten staan langs fiets- en wandelnetwerken om de wandelaar en fietser wat meer te leren over het gebied of object waar men langs komt.

In Arnhem komt een object te staan op de Hei van Maasdijk (Warnsborn) en een in de Barokke tuin in Park Klarenbeek.

Dit laatste object vertelt en illustreert de ontwikkeling van de landgoederen Klarenbeek en Angerenstein sinds de 19e eeuw. Het bevat een aantal schuifpanelen die het publiek zelf kan bedienen om het verhaal tot zich te nemen en de verschillen in de loop van tijd te ervaren.

Daarnaast kan men via een QR-code achtergrondinformatie over het verhaal bekijken.

Het is de bedoeling dat het 1.85 meter hoge object begin april geplaatst wordt.

Bent u al nieuwsgierig naar hoe een belevingsobject er uit ziet, dan kunt u dat HIER /Belevingsobject Park Klarenbeek zien. Óf kunt u een bezoek brengen aan de Eerbeekse Oliemolen. Hier is namelijk het eerste belevingsobject geplaatst.

De overige objecten volgen in april 2024 op de volgende locaties: Kerstens Molen (Landgoed De Molenbeek), Carolinaberg (Hof te Dieren), Landgoed Rhederoord, Kasteel Rosendael, Landgoed Klarenbeek, Warnsbornse Heide, Landgoed Duno en Landgoed De Lage Oorsprong.

De gemeente komt  – bij monde van Hilbrand Harkema – het idee op onze BNK bestuursvergadering  van 14 maart as. toelichten