Oud(er) worden in Arnhem: 

Hoe vindt u als inwoner van het Arnhem het om ouder te worden in Arnhem? Waar loopt u tegenaan of ziet u gemiste kansen? Het aantal ouderen in Arnhem groeit sterk. Ouder worden doet iedereen op een eigen manier. De één is vitaal en volop in de samenleving. Een ander wordt beperkt door lichamelijke of sociale omstandigheden. Arnhem wil een stad zijn waar alle ouderen kansen en mogelijkheden krijgen op hun manier mee te doen aan de samenleving. De gemeente Arnhem gaat daarom een integraal ouderenbeleid maken.

Het beleid van de gemeente Arnhem richt zich bijvoorbeeld op wonen, sport en beweging, groene en veilige leefomgeving en zorg en welzijn. Maar ook op voeding en maaltijdbezorging, meedoen, leven en zingeving.

De gemeente Arnhem vindt de mening van de inwoners belangrijk! De gemeenteraad wil op woensdagavond 15 november 2023 samen met ouderen in gesprek  over hoe het is om ouder te worden in onze stad. Bent u 55 jaar of ouder of kent u iemand en wilt u in gesprek met de raad hierover? Mail dan naar griffie@arnhem.nl of bel naar 026 377 38 51.

Ook is het mogelijk uw ideeën, wensen of  mening op te sturen. Dat kan eveneens naar griffie@arnhem.nl of naar Griffie Arnhem Postbus 9029. 6800 EL Arnhem. BNK roept bewoners uit ‘onze wijk’ op zich aan te melden!