BNK heeft aandacht voor onze fysieke omgeving en vindt ook verkeersveiligheid van groot belang. Veilig Verkeer Nederland heeft een quiz hierover ontwikkeld met herkenbare Arnhemse situaties. Zie voor meer info de tekst van het persbericht. Via de de link kunt u de test ook doen:

 

VVN PERSBERICHT: SITUATIEGERICHTE VVN-QUIZ VOOR DE GEMEENTE ARNHEM

 

Amersfoort – 23 juni 2021

Inwoners van Arnhem zijn elke dag verkeersdeelnemer. De vertrouwde route naar het werk. Kinderen die door hun ouders te voet of op de fiets naar school gebracht. De wandeling naar de supermarkt. De lokale verkeerssituaties zijn voor de inwoners bekend en die weten ook precies waar extra opletten noodzakelijk is. Op het meldpunt dat Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft ingericht voor onveilige situaties, ook wel Participatiepunt  genoemd, komen regelmatig meldingen binnen van bewoners uit Arnhem. Vrijwel altijd hebben deze meldingen te maken met te snel rijden. Soms lijkt het alsof er onbekendheid bestaat bij bestuurders over de bestaande regels. Verkeersdeelnemers denken het te weten. En om het écht zeker te weten is er nu speciaal voor de inwoners van de gemeente Arnhem een aantrekkelijke situatiegerichte VVN – verkeersquiz.

Om de verkeerskennis te vergroten en de regels weer wat op te frissen heeft VVN in opdracht van het ROV (Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid) Oost-Nederland, een verkeersquiz voor Arnhem gemaakt. Daarin staan lokale en voor de bewoners van Arnhem herkenbare situaties.

 

Samen voor een veilig gedrag in het verkeer:

Projectleider Tiny Limbeek van VVN: “We moeten op alle fronten werken aan verkeersveiligheid. De wegbeheerder, de gemeente, is verantwoordelijk voor een goede inrichting. Als Veilig Verkeer Nederland maken we daarnaast verkeersdeelnemers bewust van veilig gedrag. We hebben daarvoor diverse educatieve instrumenten zoals deze VVN quiz”.  

Wat is bijvoorbeeld veilig gedrag als je langs het Sonsbeekpark rijdt?

Test je kennis met de verkeersquiz en klik op deze link:  Verkeersquiz Arnhem (vvn.nl)

Relevante links / informatie:

https://participatiepunt.vvn.nl/

Verkeersquiz Arnhem (vvn.nl)