Tijdens de ledenvergadering van Woningbouwvereniging De Eenvoud op 7 november 2022 is ingestemd met het voorstel om voldoende middelen in te zetten om alle belangstellenden in 2023 van zonnepanelen te voorzien.

Dat is een mooi bericht, omdat alle 137 belangstellenden (adressen)  van de vereniging mee kunnen doen en er geen loting plaats hoeft te vinden. De bewoners  gaan dus al snel profiteren van duurzaam opgewekte energie die ook nog eens een besparing op de energielasten betekent. Binnen onze wijk geldt dit besluit dus o.a. voor huurders van woningen van de eenvoud aan de Hommelseweg, Cattepoelseweg, Dalweg en Heselbergherweg.

De uitvoering start aan het begin van dit jaar. Hiervoor is een stichting zonder winstoogmerk uit Utrecht geselecteerd. Zij gaan met de bewoners in gesprek, waarna een zogenaamd  “legplan” (plaatsbepaling van de zonnepanelen)  gemaakt wordt. Dit komt neer op vier tot zes panelen per woning. Op basis van dit plan krijgt iedere aansluiting inzicht in maandelijkse kosten, verwachte opbrengst, rekening houdend met het energieverbruik.